Orodje za dostopnost

           

Avtonomna ženska hiša Zagreb koordinira nov projekt, ki ga financira program Evropske komisije Državljani, enakost, pravice in vrednote (CERV). Projekt se izvaja v sodelovanju z naslednjimi part-nerskimi organizacijami: Center za ženske žrtve vojn -ROSA (Hrvaška), Zveza združenj žensk iz Hera-kliona - UWAH (Grčija), Društvo za nenasilno komunikacijo - DNK (Slovenija), Fenestra (Slovaška) in Ženske za ženske skupaj proti nasilju - NANE (Madžarska).


Namen projekta, ki se je začel 15. aprila 2022 in bo trajal do 14. aprila 2024, je prispevati k boljši zaščiti žensk pred nasiljem na podlagi spola, s preučevanjem povečanega tveganja za ženske, žrtve nasilja v kontekstu pandemije. V okviru projekta bomo razvile_i protokol in metodologijo za oceno tveganja, ki bo zagotovila kontinuirano storitev ženskam, ki so preživele nasilje v času pandemije. Poleg tega se bodo z udeležbo na izobraževanjih o metodologiji ocenjevanja tveganja izboljšale zmogljivosti strokovnjako_inj, ki nudijo podporo ženskam, ki so žrtve nasilja. Končno bodo v partnerskih državah izvedene kampanje ozaveščanja javnosti za spodbujanje ničelne tolerance do nasilja nad ženskami na podlagi spola in za obsežnejše informiranje žensk o možnih oblikah pomoči.

 

Cilji  projekta so:

  • analizirati potrebe in z nacionalnimi in primerjalnimi raziskavami identificirati nove izzive, ki jih povzroča pandemija v zvezi s povečanjem nasilja nad ženskami na podlagi spola,
  • izboljšati zaščito in podporo ženskam, ki so preživele nasilje, z razvojem orodij za oceno tveganja in protokolov za spletno svetovanje,
  • nuditi prilagojeno psihosocialno podporo ženskam, ki so preživele nasilje,
  • prispevati k boju proti nasilju nad ženskami na podlagi spola z zagovorništvom, ozaveščanjem jav-nosti in promocijo rezultatov projekta.

Ciljne skupina projekta so ženske, ki so preživele nasilje na podlagi spola, vključno z migrantkami in žrtvami trgovine na Hrvaškem, v Grčiji, Slovaški, Sloveniji in na Madžarskem, predstavnice_i institucij, ki nudijo podporo ženskam, ki so preživele nasilje (policija, sodstvo, socialne delavke) in širša javnost, ki bo z medijskimi kampanjami seznanjena s problematiko nasilja na podlagi spola. Posredne ciljne skupine so vse druge ženske, ki so preživele nasilje na podlagi spola in na katere bo imel projekt dolgoročen vpliv.
Z izvajanjem projekta bomo naredilie_i analizo problematike in potreb uporabnic ter razvili orodja za zgodnje odkrivanje znakov nasilja, ki bodo prispevala k učinkoviti zaščiti žensk pred nasiljem. Z izobraževanjem predstavnic _kov institucij, ki delajo z ženskimi, žrtvami nasilja, bomo prispevale_i h krepitvi njihovih zmogljivosti pri zagotavljanju podpore ženskam, ki so preživele nasilje. Z medijsko kampanjo in aktivnostmi ozaveščanja javnosti o tej problematiki bomo prispeval_e k preprečevanju nasilja nad ženskami.

 

 

LJUBLJANA

 Vojkova cesta 1, Ljubljana

 01 4344 822

 031 770 120

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

ENOTA KOPER

 Vojkovo nabrežje 10, Koper

 05 6393 170

 031 546 098

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.