Accessibility Tools

   

   

   

Gratë më shpesh flasin për veprimet e mëposhtme:

 • T'i heqësh paratë
 • Të kufizon mundësinë e marrjes së parave të familjes
 • Shkatërrimi i pronës së përbashkët
 • Të shkatërrosh zotërimet personale dhe pronën tënde
 • Të kontrollojmë plotësisht çështjet familjare dhe të marrim vendime në familje
 • T'i zhvendosësh përgjegjësitë dhe detyrat e tij ndaj teje
 • Mospranimi i punës, kujdesi për familjen
 • Kërkoni bindjen tuaj
 • Të detyrojnë të bësh gjëra që nuk i do
 • Sillja siç te ishe skllavi i tij, punonjësi i shtëpisë
 • Të bind se je një grua e keqe
 • Të bind se je nënë e keqe
 • T'i përdorim fëmijët kundër teje
 • Duke kërcënuar se do t'i marrin fëmijët ose do t'i dëmtojnë
 • Përdorimi i dhunës psikologjike, fizike ose seksuale ndaj fëmijëve
 • Përdorimi i fëmijëve për t'ju transferuar mesazhe
 • Nuk të lejojnë të punosh
 • Të mos i shohësh miqtë ose të afërmit
 • Të ndalon të bësh biseda telefonike
 • Nuk të lejojnë të largohesh nga shtëpia
 • Duke shkaktuar me dashje ndjenja faji
 • Duke të bindur se je i çmendur ose se ka diçka që nuk shkon me ty
 • Të ngjallë frikë
 • Shkelmimi i dyerve dhe boksi në mur, përmbysja e mobiljeve
 • Duke kërcënuar se do të bësh diçka nëse largohesh (të lëndosh ty, veten ose dikë tjetër)
 • Duke të shtypur në mur
 • Të rrimë e të rrimë ulur mbi ty
 • Duke ju ngritur me dhunë ju/fëmijët tuaj nga toka ose duke ju mbajtur ju/fëmijët tuaj përreth
 • Të ndalojmë ose të çaktivizojmë përdorimin e një avto veture
 • Të shkaktosh frikë duke ngarë makinën në mënyrë të rrezikshme, pavarësisht nga paralajmërimet
 • Të detyron të bësh gjëra që të duken poshtëruese (gjunjëzohesh, detyrohesh t'i lutesh për para)
 • Të godasësh me dorë
 • Të godasësh me objekte
 • Goditja e objekteve të ndryshme (dollap, mur...)
 • Shkelmim
 • Shkulje flokësh
 • Duke hedhur objekte mbi ty
 • Mbytja
 • Shtytja
 • Pështymë
 • Duke shtrembëruar krahët
 • Ndjekja
 • Kërcënim me armë
 • Kërcënime për të të rrahur, për të të vrarë ose për të të shkatërruar mendërisht
 • Duke justifikuar sjelljen e tij të dhunshme sikur të ishte kryer rastësisht
 • Të mohosh të kesh kryer dhunë (seksuale, psikologjike, fizike ...) kundër teje apo kujtdo tjetër
 • Duke kritikuar ashpër marrëdhëniet e kaluara
 • Të ofendoj me terma si kurvë, lavire...
 • Poshtëroni dhe kritikoni seksualitetin dhe trupin tuaj
 • Të prekësh trupin kur nuk do që ai të
 • Duke këmbëngulur që t'i heqësh rrobat kur nuk do
 • Ta prekësh trupin në një mënyrë që nuk dëshiron
 • Duke të detyruar të bësh aktivitet seksual që nuk i do (për shembull, seksi oral, marrëdhëniet anale, shikimi i filmave pornografikë dhe revistave, imitimi i filmave pornografikë
 • Të detyrojnë të bësh seks
 • T'i përbuzësh dhe t'i shpërfillësh ndjenjat e tua në lidhje me seksualitetin
 • Të kesh marrëdhënie seksuale me gra të tjera, edhe pse ke pranuar të mos i kesh
 • Duke të bindur se je e keqe në seks dhe duke bërë komente të tilla
 • Duke të bindur se marrëdhëniet seksuale janë e drejta e tij, pavarësisht nëse e do apo jo
 • Kërkesat që të vishesh ndryshe (më shumë seksualisht ose më pak seksuale)
 • Të detyrojnë të bësh seks me dikë tjetër
 • Të detyrojnë të shohësh marrëdhëniet seksuale me dikë tjetër
 • Të detyrojnë të përdorësh gjëra seksuale që nuk i do
 • Ndjekja
 • Të manipulosh me gënjeshtra
 • Duke thënë se gënjeni
 • Të ndëshkojnë

LJUBLJANA

 Vojkova cesta 1, Ljubljana

 01 4344 822

 031 770 120

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

ENOTA KOPER

 Vojkovo nabrežje 10, Koper

 05 6393 170

 031 546 098

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

© 2024 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.