Accessibility Tools

   

   

   

 

Shoqata për Komunikimin Jo të dhunshëm hapi Shtëpinë e saj të parë të Sigurtë për Gratë dhe Fëmijët, Viktimat e Dhunës, në dhjetor 2004 dhe e dyta në shtator 2008. Të dy shtëpitë e sigurta janë vendosur në një zonë të pazbuluar në Ljubljanë, e cila është me rëndësi të madhe për sigurinë e banorëve të tyre.

Shtëpitë e sigurta sigurojnë strehim për tetë gra të rritura me ose pa fëmijë. Djemtë pranohen derisa të bëhen 15 vjeç. Banesat janë të kufizuara në një periudhë njëvjeçare. Gjatë qëndrimit të tyre grave u ofrohet e gjithë mbështetja që u duhet për t'u rimëkëmbur nga përvoja e tyre e dhunës. Gratë që vendosin të largohen nga një partner i dhunshëm shpesh ballafaqohen me probleme të ndryshme në lidhje me divorcin dhe procedurat e kujdestarisë së fëmijëve, procedimet penale, kërkimin në punë dhe apartament, etj. Për më tepër, ata përballen me kërcënime për të përjetuar përsëri dhunë. Për të kapërcyer të gjitha këto, punëtorët profesionistë të një shtëpie të sigurt u sigurojnë grave ndihmë psikosociale dhe mbështetje nga.

LJUBLJANA

 Vojkova cesta 1, Ljubljana

 01 4344 822

 031 770 120

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

ENOTA KOPER

 Vojkovo nabrežje 10, Koper

 05 6393 170

 031 546 098

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

© 2024 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.