Accessibility Tools

   

   

   

Programi i shoqërimit për viktimat e dhunës ndaj procedurave në institucione të ndryshme (policia, zyra e prokurorisë, gjykata e drejtësisë dhe qendrat për punë sociale) është një nga programet e Shoqatës për Komunikimin Joviolent të hartuar për të rritur sigurinë e viktimave të dhunës.

Individët duhet të merren me shumë procedura në institucione të ndryshme për të zgjidhur problemin e dhunës dhe për të rritur sigurinë personale. Shoqërimi i një personi mbështetës është me rëndësinë më të madhe për viktimat e dhunës, pasi i bën ata të ndihen më të sigurt dhe u jep atyre mbështetje dhe pushtet. Kjo kërkon që procedurat të përfundojnë më shpejt.


Shoqërimi i një këshilltari ose një vullnetari nga Shoqata për Komunikimin Joviolent u jep viktimave:

  • Informacion i nevojshëm në lidhje me legjislacionin, procedurat dhe institucionet.
  • Mbështetja për të trajtuar presionet e brendshme dhe të jashtme më lehtë.
  • Një mundësi për të diskutuar përvojën e tyre të procedurës menjëherë pas saj dhe për të bërë një plan se si të shkojnë më tej.

LJUBLJANA

 Vojkova cesta 1, Ljubljana

 01 4344 822

 031 770 120

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

ENOTA KOPER

 Vojkovo nabrežje 10, Koper

 05 6393 170

 031 546 098

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

© 2024 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.