Accessibility Tools

   

   

   

 

Në bashkëpunim me prindërit, shkollat dhe qendrat për punë sociale, ne organizojmë ndihmë për fëmijët dhe të rinjtë, viktima të dhunës.
 
Ne ofrojmë dy programe të ndryshme:

1. Mbledhje e rregullt me vullnetar të stërvitur
Një vullnetar i stërvitur takon një fëmijë çdo javë dhe shoqërohet me ta. Ne i përshtatim aktivitetet me interesat, aftësitë, dëshirat dhe nevojat e fëmijës. Qëllimi ynë është t'i ofrojmë një fëmije një përvojë pozitive të një marrëdhënieje me një të rritur dhe t'i ofrojmë një fëmije një përvojë të të qenit në gjendje t'i besojë një të rrituri dhe të ketë vëmendjen e tij/saj të plotë. Një vullnetar inkurajon vetëvlerësimin pozitiv të fëmijës, mënyrat jo të dhunshme të trajtimit të konflikteve dhe reagimet e afirmuara. Për më tepër, një vullnetar lë një shembull të mirë për zhvillimin e aftësive shoqërore të fëmijës. Ata përpiqen të interesohen për një fëmijë në shkollë dhe jashtë aktiviteteve shkollore dhe e ndihmojnë atë/atë të zhvillojë talente.
 
Shpesh mbledhjet bëhen në shkollë, në shtëpinë e fëmijës ose në vende të tjera të parapërgatitur. Ne përpiqemi t'i bëjmë këto grumbullime sociale më interesante me udhëtime, lojëra, bisedime, vizita në muze, kinema dhe shfaqje kukullash.
 
2. Këshillim individual
Një këshilltar takon një fëmijë një herë në javë për një orë. Struktura e një këshillimi individual varet nga mosha, interesat dhe problemet e fëmijës. Qëllimi kryesor është ndërtimi i një marrëdhënieje të sigurt dhe të besueshme midis një fëmije dhe një këshilltari. Një këshillues inkurajon vetëvlerësimin pozitiv të fëmijës, mënyrën jo të dhunshme të trajtimit të konflikteve dhe të afirmimit. Ajo krijon një vend të sigurt ku një fëmijë mund të punojë në çështje të ndryshme të lidhura me përvojën e tyre me dhunën.

LJUBLJANA

 Vojkova cesta 1, Ljubljana

 01 4344 822

 031 770 120

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

ENOTA KOPER

 Vojkovo nabrežje 10, Koper

 05 6393 170

 031 546 098

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

© 2024 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.