Orodje za dostopnost

Na področju ustavljanja in preprečevanja nasilja nad ženskami opažamo številne premike na bolje. A zato ne smemo spregledati tem, ki ponujajo veliko prostora za izboljšave. Ena teh je starševstvo in nasilje. Na to opozarjamo tudi z današnjo nacionalno konferenco Starševstvo in stiki v primeru nasilja v družini, ki jo soorganiziramo.

Vljudno vabljeni na drugo nacionalno konferenco z naslovom STARŠEVSTVO IN STIKI V PRIMERIH NASILJA V DRUŽINI.

 

Konferenca bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju, v petek , 24. novembra 2023 ob 9.00.

 

Spored konference

 

Organizatorji:

Ministrstvo za pravosodje

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Ministrstvo za notranje zadeve

Društvo za nenasilno komunikacijo

Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja

PIC - Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja

Društvo za nenasilno komunikacijo, skupaj s partnerskimi organizacijami, sodeluje v mednarodnem projektu S. O. S. za žrtve ("Survive, Overcome and Support Victims of Crime" - S. O. S. fo victims), ki ga financira Evropska unija.

Vabimo vas k ogledu 3. novičnika, v katerem si lahko preberete več o izvedenih dogodkih v Sloveniji in v državah partnerskih organizacij. Prav tako vam predstavljamo prihajajoče aktivnosti, ki jih bomo izvajali v prihajajočih mesecih.

 

Društvo za nenasilno komunikacijo skupaj s partnerskimi organizacijami sodeluje v mednarodnem projektu S. O. S. za žrtve ("Survive, Overcome and Support Victims of Crime" - S.O.S. for victims), ki ga financira Evropska unija. Vabimo vas k ogledu 2. novičnika, v katerem si lahko preberete več o izvedenih dogodkih v Sloveniji in v državah partnerskih organizacij. Prav tako vam predstavljamo prihajajoče aktivnosti, ki jih bomo izvajali v prihajajočih mesecih.

 

 

Ob letošnjih mednarodnih dneh akcij proti nasilju nad ženskami opozarjamo na pogosto spregledan problem zalezovanja žensk.

 

Vas zanima, kaj je zalezovanje? Kdo zalezuje in zakaj? Katere so posledice zalezovanja? Kako se zaščitimo ob zalezovanju? Kako je zalezovanje pravno prepovedano in sankcionirano? Katera so razširjena, a netočna prepričanja o zalezovanju?

 

Vabljene_i k branju!

 

Vabljeni na konferenco, ki bo potekala 25. novembra, na svetovni dan boja proti nasilju nad ženskami, v Cankarjevem domu.

Predstaviti želimo ključna vprašanja in izzive, s katerimi se soočamo pri preprečevanju in odzivanju na nasilje nad ženskami, ter vlogo posameznih institucij in strokovnjakov, ki jim zakonodaja daje različne odgovornosti na tem področju. Ključna vprašanja, na katera bomo skupaj iskali odgovore, so, kako lahko preprečujemo nasilje, kako lahko žrtvam zagotovimo ustrezno podporo tekom postopkov ter kakšne so vloge in odgovornosti posameznikov - sodnikov, tožilcev, policistov, socialnih delavcev, nevladnih organizacij znotraj sistema?

 

Potrebne so prijave.

Več ...

Do konca januarja 2023 lahko tudi s SMS sporočilom podprete nenasilje in s tem povečate varnost žrtev nasilja, učenje otrok o nenasilju in ustavljanju povzročiteljev in povzročiteljic nasilja.

 

Preberi več ...

Društvo za nenasilno komunikacijo skupaj s partnerskimi organizacijami sodeluje v mednarodnem projektu S. O. S. za žrtve ("Survive, Overcome and Support Victims of Crime" - S.O.S. fo victims), ki ga financira Evropska unija. Cilji projekta so:

  • povečati znanje o pravicah žrtev v kazenskih postopkih,
  • izboljšati kapacitete zaposlenih, ki se pri svojem delu srečujejo z žrtvami, da pri svojem delu bolje naslavljajo pravice žrtev,
  • izboljšati sodelovanja med različnimi organizacijami in institucijami,
  • povečati kvaliteto podpornih storitev za žrtve,
  • izboljšati prakse sodnih in upravnih postopkov tako, da bodo v realnosti upoštevali pravice žrtev, kot jih določa EU zakonodaja.

Več informacij si lahko ogledate v 1. novičniku, v katerem si lahko preberete več o samem projektu, o že izvedenih aktivnostih in o tem, kaj se bo dogajalo v prihajajočih mesecih.

           

 

Avtonomna ženska hiša Zagreb je 25. maja 2022 organizirala uvodno srečanje s partnerskimi organizacijami na EU projektu "Zaščita žrtev nasilja na podlagi spola – odgovor na izzive epidemije (RISKFREE)“.


Na srečanju v Zagrebu, ki je potekalo v živo in preko Zooma, so sodelovale predstavnice Avtonomne ženske hiše Zagreb, Centra za ženske žrtve vojn – ROSA (Hrvaška), Zveze ženskih društev Heraklion – UWAH (Grčija), Društva za nenasilno komunikacijo – DNK (Slovenija), Fenestre (Slovaška) in Ženske za ženske skupaj proti nasilju - NANE (Madžarska).

           

Avtonomna ženska hiša Zagreb koordinira nov projekt, ki ga financira program Evropske komisije Državljani, enakost, pravice in vrednote (CERV). Projekt se izvaja v sodelovanju z naslednjimi part-nerskimi organizacijami: Center za ženske žrtve vojn -ROSA (Hrvaška), Zveza združenj žensk iz Hera-kliona - UWAH (Grčija), Društvo za nenasilno komunikacijo - DNK (Slovenija), Fenestra (Slovaška) in Ženske za ženske skupaj proti nasilju - NANE (Madžarska).

LJUBLJANA

 Vojkova cesta 1, Ljubljana

 01 4344 822

 031 770 120

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

ENOTA KOPER

 Vojkovo nabrežje 10, Koper

 05 6393 170

 031 546 098

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.