Izdali smo dve novi publikaciji

jan. 2018

Izdali smo dve novi publikaciji, in sicer Moč za spremembo, s podnaslovom Priročnik za samopomoč po preživetem nasilju in Besede o nasilju, pogumu in vztrajnosti. Moč za spremembo je namenjen ženskam, ki so doživlajle nasilje s strani partnerja. Upamo, da bo marsikaj v pomoč tudi tistim, ki so doživele druge vrste zlorab in nasilja. k branju in reševanju nalog so vabljeni tudi moški z izkušnjo nasilja.

Besede o nasilju, pogumu in vztrajnosti je knjiga dopisovanj in svetovanj med žensko, ki je doživela nasilje in svetovalko. Pred nami se izrisuje pot iz nasilja, ki se začne z odhodom od partnerja in preko raznih ovir vodi do zadovoljivega in varnega življenja.

Vabljeni k branju!

Napovednik dogodkov ob mednarodnih dnevih akcij proti nasilju nad ženskami

nov. 2017

25. novembra obeležujemo Mednarodni dan za odpravo nasilja nad ženskami. V ta namen se bodo v naslednjih 16ih dneh aktivizma zvrstili dogodki po celi Sloveniji.

Nagrajeni memi natečaja v okviru kampanje Step Up!/Korak naprej!

sep. 2017

Z izborom najboljših memov se je zaključil nagradni natečaj, ki je potekal v okviru vseevropske kampanje Step Up!/Korak naprej!, s katero opozarjamo na pravice žensk, ki so preživele nasilje, in pravice njihovih otrok do ustrezne strokovne pomoči ter zaščite v vseh evropskih državah.

Izbor nagrajenih memov in utemeljitev komisije si lahko ogledate tu.

Vabilo na usposabljanje za prostovoljke in prostovoljce

avg. 2017

Če bi radi preizkusili svoje znanje, pridobili izkušnje in nova znanja s področja preprečevanja nasilja ter želite prispevati svoj prosti čas za srečanja z otroki, ki imajo izkušnjo nasilja ali težave v komunikaciji z drugimi, vas vabimo, da se nam pridružite kot prostovoljke in prostovoljci na Društvu za nenasilno komunikacijo.

Usposabljanja bodo oktobra v Ljubljani in Kopru.

več...

<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>