• Kampanja #samoJApomeniJA (2020)

V pripravi so spremembe kazenskega zakonika, tudi v delu, ki opredeljuje posilstvo. Predlog Ministrstva za pravosodje je, da se premaknemo od trenutno veljavnega modela prisile k nadgrajenemu modelu veta (»ne pomeni ne«). Ta temelji na nasprotovanju: za posilstvo bi šlo, kadar bi bilo izraženo nasprotovanje žrtve.

Nevladne organizacije, ki sodelujemo v kampanji #samoJApomeniJA, se zavzemamo za model afirmativnega soglasja (»samo ja pomeni ja«), ki temelji na soglasju vseh udeleženih oseb, saj je ta model za žrtve bolj ugoden.

Veseli nas, da nas pri tem podpirajo tudi številne uspešne osebe. Zakaj, naj pove vsaka sama.

Vabljeni k ogledu...

• Prava zveza: Mi smo za nenasilje

V okviru Prava zveza, katere član je tudi naše društvo, je nastal tale filmček, ki prikazuje sodelovanje omenjenih organizacij pri skupnem projektu in v katerem različni sodelujoči povedo zakaj je nenasilje kul.

• Videoizjave v kampanji #samoJApomeniJA (2019)

V kampanji #samoJApomeniJA zahtevamo spremembo kazenske zakonodaje, še posebej spremembo definicije kaznivega dejanja posilstva. Žrtve zaradi zastarele definicije in nezaupanja v delo institucij posilstva ne prijavljajo, saj se upravičeno bojijo, da bodo tako javnost kot sodišča bolj sodili njim kot povzročiteljem. To je nujno spremeniti! Zato zahtevamo tudi spremembo prakse, še zlasti prakse pri delovanju tožilstev in sodišč, da bodo žrtvam bolj v pomoč in jih ne bodo sekundarno viktimizirali.

Vabljeni k ogledu. Izjave vsebujejo tudi podnapise.

• Nasilne zveze so brez veze (2017-2019)

V okviru sodelovanja z regijsko koordinatorico za preprečevanje nasilja Damjano Jurman, CSD Južna Primorska, Enota Koper, Kriznim centrom za otroke in mladostnike Marelična hiša (CSD Južna Primorska, Enota Koper), Regijsko Varno hišo Kras (CSD Južna Primorska, Enota Sežana) in Kriznim centrom za žrtve Južna Primorska smo pripravili zloženko z informacijami o nasilju, ki je namenjena mladim.

Prva izdaja je izšla v letu 2017, druga, ki vključuje spremembe kontaktov, pa v letu 2019.

Prenesi zložensko (PDF;  3,9 Mb)

• Plakat o svetovalnici za spolno nasilje (2015)

Plakat Svetovalnica za žrtve spolnega nasilja je izdelan za potrebe ozaveščanja javnosti in promocijo brezplačne svetovalnice za žrtve spolnega nasilja, ki jo nudi Društvo za nenasilno komunikacijo.
    Prenesi plakat (PDF; 208kb)

• Če se vam dogaja, da ... (2012)

Informativni plakat Društva za nenasilno komunikacijo, izdelan za potrebe ozaveščanja javnosti, enota Koper.
    Plakat (JPG, 241 kb)

• Če se vam dogaja, da ... (2011)

Informativni plakat Društva za nenasilno komunikacijo, izdelan za potrebe ozaveščanja javnosti.
    Plakat (PDF, 60 kb)

• Nekatere skrivnosti ne smejo ostati skrite (2011)

Plakat Nekatere skrivnosti ne smejo ostati skrite je nastal za potrebe akcije "Osveščanje o spolnih zlorabah otrok", ki so jo konec leta 2011 izvedli Ministrstvo za notranje zadeve, policija in nevladne organizacije.
    Plakat (JPG, 272 kb)

• Varna hiša (2008)

Kratki dokumentarni film Varna hiša je bil narejen in predvajan ob otvoritvi druge varne hiše za ženske in otroke, žrtve nasilja, Društva za nenasilno komunikacijo. V njem se resnična zgodba žrtve nasilja prepleta z razmišljanji o boju proti nasilju nad ženskami.

• TV spot Bele pentlje - moški proti nasilju moških nad ženskami (2006)

>> OGLED VIDEA (MPG, 5,3 Mb),

PLAKAT (PDF, 1,28 Mb)
    V okviru akcije Bele pentlje je bil v dnevih akcij proti nasilju nad ženskami predvajan videospot.

Vojkova cesta 1, Ljubljana

01 4344 822

031 770 120

059 09 57 66

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

05 6393 170

031 546 098

05 6393 180

© 2020 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.